Sälen 2012 – Redogörelse

Den första kooikercampen gick av stapeln den 16 juni 2012 och blev minst sagt ett lyckat evenemang! Planerandet började mer än ett halvår innan det utsatta datumet där entusiastiska rasrepresentanter ville ha en träff för all världens kooikerägare, oberoende av organisationer eller klubbar. Det skulle innehålla alla diverse aktiviteter och roligheter för våra hundar och deras ägare! Diskussionerna tog fart på facebook och en inbjudan skickades ut. Alla hjälptes åt och eftersom evenemanget var kostnadsfritt var det beroende av frivillaga själar som hjälpte till att hålla i föreläsningar, träningar och andra aktiviteter.

Totalt under veckan så deltog över 50 kooikrar + även några andra raser och gjorde detta läger till en mycket minnesvärd händelse! Det var späckat med agility, freestyle, spår, viltspår, rallylydnad, lydnad, sök, ringträning och fjällvandringar samt en och annan föreläsning som Yvonne Mattsson så snällt ställde upp på! Det fanns även rum att på egen hand ströva runt och göra vad man själv kände för i den härliga naturen som Sälen bjuder på. Dessutom var det flera stycken som kom både tidigare och åkte hem senare från lägret. Det var helt enkelt för trevligt för att lämna på en gång och så mycket trevligt folk att umgås med samt trevliga hundar att bekanta sig med!

DSC_6921

Foto: Ingrid Melin

Här nedan följer en liten redogörelse om vad som hände på lägret och länkar till en massa bilder som folk har tagit under veckan. Tack till alla er!

Söndag 17 Juni – Dag 1

Bilder: http://kooikercamp2012.taggadetassar.se/#119.0
Den första officiella dagen på kooikercamp. De flesta anlände igår (lördag) eller idag. På Förmiddagen samlades de som hade kommit för att ta en promenad på ett av fjällen. På eftermiddagen var det invigning och Yvonne Mattsson klippte det symboliska bandet! Sen fick folk göra lite som de ville. De flesta kollade runt på området, umgicks och hade trevligt på egen hand.

Måndag 18 Juni – Dag 2

Bilder: http://kooikercamp2012.taggadetassar.se/#75.1
Denna dagen drog alla aktiviteter igång. Nina Grenness och Maggie Thavenius hade spårlektion i skogen under förmiddagen som var mycket populär! På eftermiddagen hade Nathalie Stärner freesyleworkshop som var väldigt rolig! Det är verkligen kul att se ägarna ”larva” runt med tricks med sina hundar, alla på olika nivåer, men alla hundar har precis lika kul! På kvällen hade Yvonne Mattsson en föreläsning om vad en kooiker är och alla klämde mysigt ihop sig i en av stugorna och lyssnade med stora öron. Mycket inspirerande.

DSC_6156Foto: Ingrid Melin

Tisdag 19 Juni – Dag 3

Bilder: http://kooikercamp2012.taggadetassar.se/#120.1
Lägret rullar på och de flesta stortrivs i de härliga och befriande naturomgivningarna. Det är till och med skönt att gå upp på morgonen! Och sällskapet är verkligen förstklassigt. Den här dagen började bland annat med ännu ett roligt freestylepass med Nathalie Stärner, den här gången lades lite mer arbete på själva förarna och många bra tips delades ut. På eftermiddagen var det dags för rallylydnad och ett stort gäng samlades på en parkeringsplats för att köra järnet! På kvällen var det gemensam grillning under pågående solnedgång. En magisk kväll med många skratt och trevliga samtal. Senare så fortsatte även den föreläsning som Yvonne Mattsson påbörjat kvällen innan.

Onsdag 20 Juni – Dag 4

Bilder: http://kooikercamp2012.taggadetassar.se/#121.0
Denna dagen skulle de flesta upp tidigt för att samlas på Malungs BK och ha agilityträning och rallylydnad igen. Vädret var underbart om än i det varmaste laget för våra hundar, men vem är man att klaga på fint väder? Vi alla stod ut med ett leende på läpparna, höll våra hundar i skuggan och vattnade dem rikligt. Agilityn delades upp i grupper baserade på svårighetsgrad på de olika kombinationerna som kördes. Folk gick runt lite här och där, fick hjälp och testade. Senare på eftermiddagen skulle det bli rallylydnadstävling för alla kooikerekipage. Det var väldigt roligt att så många ställde upp, nästan alla som deltog på lägret kändes det som! Det tog ett tag att köra igenom alla superduktiga tävlande kooikrar, för de flesta var det första gången de överhuvudtaget tränade och det märktes inte kan jag säga. På kvällen var det dags för den inofficiella agilitytävlingen och det var riktigt roligt att se så många kooikrar med fart och fläkt. Vi satt och hejade på våra vit-röda hundar som bara den! Och vi hamnade högst upp på nästan alla resultatlistor. Det var några riktigt trötta kooikrar och ägare i den sista tappra skaran som tog sig hem på kvällen och somnade gott i sina sängar, fortfarande ljust ute i den vackra fjällen.

Resultatlista Agilitymästerskapet

1:a Ingrid Melin och Meisje’s Can-Tilla ”Tilla”

2:a Nathalie Stärner och Wenarjas Spirit of Ayax ”Ayax”

3:a Sabina Cadier och Amazing Oxo Achteraf ”Oxo”

4:a Peter Waldholm och Ayarip’s Mooi Bailys van-Pico ”Baily”

5:a Lena Dyrsmeds och Tretex Lingon ”Lingon”

Resultatlista Rallylydnadsmästerskapet

1:a Pia Cederberg och Mattssons Zally ”Zally”

2:a Sabina Cadier och Amazing Oxo Achteraf ”Oxo”

3:a Linn Eriksson/Erik Jägare och Mattssons Mirya ”Tindra”

4:a Pia Cederberg och Miltassia’s Anya av Lyster ”Anya”

5:a Nadine Necker och Happy Hanna v.h. Runxputtehof ”Mishi”

DSC_9527Foto: Ingrid Melin

Torsdag 21 Juni – Dag 5

Bilder: http://kooikercamp2012.taggadetassar.se/#122.0
Den sista officiella dagen på lägret. Idag tog de flesta det lite lugnare med aktiviteterna och laddade mest batterierna för hemfärd. Yvonne Mattsson hade en sista föreläsning där hon pratade om kooikeraveln. Mycket lärorikt och insiktsfullt. Det var inte inte så många bilder från idag, de bilder som ligger i galleriet från denna dag är mest sådana bilder som hade okänt datum om när de togs.

Fredag 22 Juni – Dag 6

Bilder: http://kooikercamp2012.taggadetassar.se/#123.0
Midsommarafton. Det var ett gäng som stannade kvar ett par dagar efter lägerdagarna för att ta det lugnt och fira midsommarafton tillsammans. Flera av oss tog långa promenader eller bara tog det lugnt och umgicks. På kvällen samlades alla för gemensam äkta svensk midsommarmiddag! Det var ljuvligt gott och sällskapet kunde inte bli bättre. Kvällen fortsatte i en tipsrunda som ingrid Melin hade anordnat där vinnarna fick pris i form av påsar med hembakat hundgodis i! Det var en fin kväll som avrundades med att folk droppade av hem mot kudden, mätta och glada.

Lördag 23 Juni – Dag 7

Bilder: http://kooikercamp2012.taggadetassar.se/#124.0
De flesta som var kvar åkte hem idag eller morgonen efter (söndag). I galleriet från denna dag kan ni se bilder från en promenad som tre tjejer tog som en fin avslutning på denna underbara vecka. Tack till alla som gjorde det här möjligt och vi hoppas innerligt att de flesta ses nästa år!

376264_472457996098840_172390947_n

552251_472456962765610_285548034_n

Foto: Arne Thelin

Annonser

Blogga med WordPress.com.